Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bülbül, cevizli, tarifi, tatlı, yuvasi

Cevizli Bülbül Yuvasi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Bülbül Yuvasi Tatlı Tarifi






Malzemeler

Hamur Için
2 Adet yumurta
1 Çay Bardagi Süt
1 Çay Bardagi Ayçiçekyagi
Yarim Çay Bardagi Su
Alabildigince Un
Bir Tutam tuz

Üzerine dökmek için:
1 Çay Bardagi Siviyag
200 gr Margarin

Serbeti için:
Dört Buçuk Su Bardagi seker
35 Su Bardagi Su
1/4 Limon

Içi için:
150 gr Ceviz Içi

Açmak Için
1 Paket Nisasta
1 Su Bardagi Un

Yapilis Tarifi

Genis bir kaba 2 adet yumurtayi kiralim Içine 1 çay bardagi sütü, 1 çay bardagi sivi yagi, yarim çay bardagi suyu ve 1 tutam tuzu ilave ederek karistiralim Bu malzemenin alabilecegi kadar unu azar azar ilave edelim Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edene dek yoguralim Hamurdan ceviz irillginde bezeler koparalim Bezelerin üzerine nemli bir bez örterek 2 saat bekleteliin Nisastayi 1 su bardagi un ile karistiralim Sert bir zemine nisastali un karisimindaui serpelim Bezeleri bu karisimin üzerine koyalim Üzerine de nisastali karisimdan serperek, çok ince bir oklava ile yufkalari açalim Açilan her yufkayi temiz bir bez üzerinde 5 dakika bekletelim 5 dakika sonra açtigimiz yufkayi ortadan keserek, üzerine ceviz serpelim

Yufkayi oklavaya sararak, iki ucundan ortaya dogru büzelim Oklavayi yufkanin seklini bozmamak için yavas yavas çikaralim Büzülen yulkayi 8 santim araliklarla keselim

Her parçanin iki ucunu birlestirip yagsiz tepsiye dizelim Bütün yuflkalari ayni sekilde hazirlayip yan yana ve araliksiz bir sekilde tepsiye yerlestirelim Yufkalarm üzerine dökmek için, tavaya margarini alip eritelim Içine sivi yagi da ilave ederek, 2 dakika kaynatalim Yagi atesten alir almaz yufkalarin üzerine bir kasik yardimiyla gezdirelim Önceden isitilmis firinda hamurun üzeri kizarana dek pisirelim Tepsiyi firindan alip tatlimizi sogutalim Serbet için, su ve sekeri kaynatalim Serbetin hazir olmasina yakin limonu da ilave edellm Ilittigimiz serbeti bir kepçe yardimiyla tatlinin üzerine gezdirelim Serbetini emdikten sonra baklavalari servis tabagina alalim Ortalarina Antep fistigi serperek servis

Not

Bülbül yuvasini daha güzel pismenin püf noktasi, tatlilarin tepsiye yan yana ve araliksiz dizilmesidir Kenarlarda bosluk kalmayacak sekilde bir tepsi tercih edin Eger bülbül yuvalarini büyük yapmak istiyorsaniz oklavaya sardiginiz yufkayi hiç kesmeden kendi etrafinda sarabilirsiniz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.