Elmalı Tart Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Tart Tatlı TarifiMALZEMELER 6 5 çorbakaşığı margarin4 çorbakaşığı soğuk su 2 çorbakaşığı şeker 1 5 su bardağı un8 adet elma Krema için : 1/2 su bardağı tozşeker 1 5 su bardağı sütbadem esansı 1/2 litre su 6 Kişilik HAZIRLANIŞI Elmaları soyup, dilimleyin Yarım litre suda tozşekeri karıştırarak iyice eritin Dahasonra elmaları suya atarak yumuşamaya bırakın ![]() Tart malzemesini hamur haline getirip, buzdolabına koyun ![]() Krema içiw süt, yumurta sarısı, şeker ve mısır ununu, karıştırıp bir taşım kaynatın Bu karışımı 22-24 cm çapında bir tart kalıbına boşaltıp, üstüne hazır keki yerleştirin Üzerine elmalı karışımı yerleştirdip, badem esansını damlatın ve 225 derecede 35-40 dakika kadar pişirin![]() |
|
|
|