Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tatlı Tarifi![]() Malzemeler 6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Tatlının hazırlanışı:Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın![]() Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin Karışıma katarak kevgirle karıştırın![]() Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın Üzerine soğuk şurup dökün Servis edin![]() Şurubun hazırlanışı:Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın Köpüğünü alın, limon suyunu katın Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın AFIYET OLSUN![]() ![]() ![]() |
|
Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Badem Tatlısı (6 Kişilik) Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz![]() |
|
|
|