Etimekli Tavuk Göğsü (Resimli) Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimekli Tavuk Göğsü (Resimli) Tatlı TarifiAçıklama : ![]() Kullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik N/A 1 paket sade etimek 1 lt süt 175 g margarin 9 yemek kaşığı toz şeker 3 küçük kahve fincanı un 1 paket vanilya Sos İçin: 1 su bardağından 1 parmak eksik su 1/2 su bardağı toz şeker 1,5 yemek kaşığı nişasta [*]1,5 yemek kaşığı kakaoHazırlık[*]alıntıTarifin Hazırlanışı1 Margarini kaynatmadan eritin ve elenmiş unu ilave edin Çırpma teliyle hızlı hızlı karıştırarak 3-4 dakika kavurun![]() 2 Yavaş yavaş sütü ilave edin ve karıştırın Toz şekeri ekleyin![]() 3 Göz göz kaynayıncaya kadar orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin Kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha pişirin ve ocağı kapatın Vanilyayı ekleyin![]() 4 Mikserin orta devirinde 15 dakika çırpın![]() 6 Etimekleri şekerli suya batırıp çıkarın ve kare borcama dizin (Suda tutmayın çok yumuşak olur ) Üzerine sıcak tavuk göğsünü boşaltın ve kaşığın arkasıyla yüzeyini düzeltin![]() 7 Sosu hazırlayın Bunun için su ve toz şekeri kaynatın Ayrı bir yerde nişasta ve kakaoyu yarım su bardağı su ile iyice eritin Kaynayan şekerli suya sürekli karıştırarak ekleyin 2-3 dakika koyulaşıncaya kadar pişirin![]() 8 Son olarak sosu da tatlının üzerine dökün ve soğuyunca buzdolabına koyun 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz![]() Not: Hindistan cevizi veya mevsim meyveleriyle birlikte servis yapabilirsiniz [*]Afiyet olsun… |
|
Etimekli Tavuk Göğsü (Resimli) Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etimekli Tavuk Göğsü (Resimli) Tatlı TarifiEtimekli Tavuk Göğsü ![]() |
|
|
|