Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alman, pastası, tarifi, tatlı

Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi




Malzemeler;

2 yumurta

1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

3 çay bardağı un

Kreması için;

1/2 lt süt,

1 çay bardağı şeker

1 çorba kaşığı un

1 tatlı kaşığı nişasta

1 yumurta

125 gr tereyağı veya margarin

1 paket vanilya

Üzeri için bolca pudra şekeri

Hazırlanışı;
Yumurta ile şekeri köpürüne kadar çırpın

Yoğurt ve sıvıyağı ekle, karıştırın

En son kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip sadece kaşıkla karıştırın

Küçük yuvarlak borcama veya 22cm'lik bir kalıba dökün

200 C derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin

Piştikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp ikiye bölüp arasına muhallebisini sürün Kenarlarından akabilir önemli değil, diğer kek parçasını üzerine yerleştirin

Servis tabağına aldıktan ve kek soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpin
Kremanın hazırlanışı;
1/2 lt sütü, şekeri, unu ve nişastayı muhallebi gibi pişirin

Piştikten sonra sıcakken içine 125 gr tereyağı veya margarini, 1 yumurtayı (yavaş yavaş ekleyerek) ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpın








Alıntı Yaparak Cevapla

Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi




Daha Pratik Alman Pastası Tarifi



ablamın hazırladığı sofraya benim tek katkım alman pastasını yapmak oldu pastayı portakal ağacı okuyucularından gülsüm'ün tarifine göre yaptım ben asıl tarife ilave olarak pastanın arasındaki kremanın üzerine dilimlenmiş muzlar dizdim aslında pastayı çok iyi yapamadığım için üzülüyordum ama annem bu akşam "ablanın misafirleri pastanı çok beğenmişler" dedikten sonra rahatladım
malzemeler:
kek:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 60-70 grerimiş margarin
  • 1 çay bardağı süt-yoğurt karışımı
  • 3 çay bardağı elenmiş un(içine bir paket kabartma tozu da ekleyin)
krema:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • fındık kadar margarin
  • vanilya
  • pudra şekeri
hazırlanması:
1 kek malzemelerini sırayla karıştırıp yağlanmış yuvarlak kalıba dökün (püf noktası: yaptığınız hamur fazla kaşık yardımına gerek kalmadan akmalı, akmıyorsa bir parça süt ekleyin) önceden ısınmış fırında 170 derecede 20 dkpişirin (üstü fazla kızarmamalı)
2 margarin ve vanilya hariç krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin kaynayınca margarin ve vanilyayı ekleyin
3 pişen keki(fazla kalın değil) ikiye bölün arasına kremayı ılıtıp sürün keki kapatın üzerine elekle bolca pudra şekeri serpin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.