![]() |
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Pastası Tarifi Tatlı TarifiMalzemeler; 2 yumurta 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3 çay bardağı un Kreması için; 1/2 lt süt, 1 çay bardağı şeker 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı nişasta 1 yumurta 125 gr tereyağı veya margarin 1 paket vanilya Üzeri için bolca pudra şekeri Hazırlanışı; Yumurta ile şekeri köpürüne kadar çırpın ![]() Yoğurt ve sıvıyağı ekle, karıştırın ![]() En son kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip sadece kaşıkla karıştırın ![]() Küçük yuvarlak borcama veya 22cm'lik bir kalıba dökün ![]() 200 C derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin ![]() Piştikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp ikiye bölüp arasına muhallebisini sürün ![]() ![]() Servis tabağına aldıktan ve kek soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpin ![]() Kremanın hazırlanışı; 1/2 lt sütü, şekeri, unu ve nişastayı muhallebi gibi pişirin ![]() Piştikten sonra sıcakken içine 125 gr tereyağı veya margarini, 1 yumurtayı (yavaş yavaş ekleyerek) ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Alman Pastası Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alman Pastası Tarifi Tatlı TarifiDaha Pratik Alman Pastası Tarifi ![]() ablamın hazırladığı sofraya benim tek katkım alman pastasını yapmak oldu ![]() ![]() ![]() ![]() malzemeler: kek:
1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|