Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
meyveli, tarifi, tartölet, tatlı

Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı Tarifi








Hamur Malzemeleri;

* 150 gr tereyağ
* 250 gr un
* 1 adet yumurta
* 50 gr pudra şekeri
* 1 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 çay kaşığı vanilya
* 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

Her zaman önce unu sonra tereyağı koyardım Tarif öyle zira Bu sefer önce tereyağı bıçakla kıydım, sonra diğer malzemeleri ilave ettim Hamuru toparlamak daha kolay oldu bence
1 Un ve kabartma tozunu eleyin Ortasına yağı koyup bıçak veya çatalla kıyın Karıştırın
2 Pudra şeker, yumurta, vanilya ve portakal rendesi kabuğu ilave edilir çok yoğurmadan hamur toparlanır
3 Yağlı kağıda sarılıp soğuk bir yerde yarım saat bekletilir(ben dolap poşetine koyuyorum)
4 Hamuru açılıp tartölet kalıplarına yerleştirilir Üstü çatalla delinir Sıcak fırında hafif pembe pişirilir



Krema Malzemesi;

* 1 su bardağı süt
* 1 çay bardağı şeker
* 1 yumurta
* 1 yemek kaşığından az buğday nişastası
* 1 çay kaşığı vaniya
* 50 gr tereyağ

Hazırlanışı;
Tereyağ hariç bütün malzemeler mikserle çırpılır Orta ateşte karıştırarak pişirilir İndirmeye yakın tereyağ ilave edilir, çırpılır Tartöletlerin üstünden çok taşmayacak kadar sürülür

Süslemek İçin;

* 1 paket limon jölesi(aslında tart jölesi daha iyi oluyor fakat kalmamıştı suyunu tarifinden az koyarak bu şekilde yaptım)
* Yarım paket krem şanti
* Yarım su bardağı süt
* 1 kase kiraz(çekirdeği çıkarılmış)
* 3 tane ince dilimlenmiş şeftali
* 30 gr fıstık

Arzuya göre süslenir








Alıntı Yaparak Cevapla

Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.