![]() |
Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı Tarifi![]() Hamur Malzemeleri; * 150 gr ![]() * 250 gr ![]() * 1 adet yumurta * 50 gr ![]() * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 çay kaşığı vanilya * 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Hazırlanışı; Her zaman önce unu sonra tereyağı koyardım ![]() ![]() ![]() ![]() 1 ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Krema Malzemesi; * 1 su bardağı süt * 1 çay bardağı şeker * 1 yumurta * 1 yemek kaşığından az buğday nişastası * 1 çay kaşığı vaniya * 50 gr ![]() Hazırlanışı; Tereyağ hariç bütün malzemeler mikserle çırpılır ![]() ![]() ![]() ![]() Süslemek İçin; * 1 paket limon jölesi(aslında tart jölesi daha iyi oluyor fakat kalmamıştı suyunu tarifinden az koyarak bu şekilde yaptım) * Yarım paket krem şanti * Yarım su bardağı süt * 1 kase kiraz(çekirdeği çıkarılmış) * 3 tane ince dilimlenmiş şeftali * 30 gr ![]() Arzuya göre süslenir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Meyveli Tartölet Tarifi Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
![]() |
![]() |
|