|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
düğme, kurabiyeler, marmelatlı, tarifi, tatlı |
![]() |
Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi![]() Malzemeler; # 240 gram un (2 su bardağından biraz az, eğer hamur çok yapışıyorsa ele biraz daha ekleyebilirsiniz) # 50 gram toz şeker (1 kahve fincanı) # 140 gram tereyağı # 100 gram marmelat # 75 gram pudra şekeri (1/2 su bardağından biraz fazla) # 2 yumurta sarısı # 1 limon kabuğu rendesi # Biraz vanilya # 1 çay kaşığı kabartma tozu Hazırlanışı; 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() ![]() ![]() 6 ![]() ![]() ![]() 7 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi![]() KIZILCIK MARMELATI Malzemeler; # 1 kilo kızılcık # 1,5 kilo toz şeker # 1 limon suyu Hazırlanışı; # Eğer kızılcıklar ezilebilecek kadar olgun değillerse, tencereye mümkün olduğu kadar az su koyup (1-2 kahve fincanı) meyveyi 10-15 dakika kaynatın ![]() # Suyuyla beraber süzgeçten genişçe bir kaba boşaltın ![]() ![]() ![]() # Ve kızılcıkları tahta bir kaşıkla sadece çekirdekleri kalıncaya kadar süzgeçten ezerek geçirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() # İstediğiniz kıvama gelince 1 limonun suyunu marmelada karıştırıp bir iki saniye kaynatıp altını kapatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Marmelatlı Düğme Kurabiyeler Tarifi Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
![]() |
![]() |
|