![]() |
Şeftali Kurabiye Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali Kurabiye Tarifi Tatlı Tarifi![]() Malzemeler; # 250 gr tereyağı # 2 çay bardağı toz şeker # 1/2 çay bardağı sıvıyağ # 1 çay bardağı yoğurt # 1 yumurta # 1 paket kabartma tozu # ALdığı kadar un (Bu tarifi ben yapmadığım için un miktarını ölçemedim ama kurabiye hamuru olana kadar yavaş yavaş ekleyin yumuşak bir hamur olucak tereyağı yoğururken sürekli eridiği için bir yandan yoğurup bir yandan ihtiyaç duydukça un ekleyerek yapın diyebiliyorum şimdilik kendim denediğimde ölçüp miktarını belirteceğim) Dış Malzemeler; # Kırmızı gıda boyası # Yeşil gıda boyası # Çok az toz şeker # Şeftali marmelatı Hazırlanışı; 1 ![]() ![]() 2 ![]() ![]() 3 ![]() ![]() 4 ![]() ![]() ![]() Renklendirme; 5 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Şeftali Kurabiye Tarifi Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Şeftali Kurabiye Tarifi Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz |
![]() |
![]() |
|