![]() |
Pratik Böğürtlen Reçel Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Böğürtlen Reçel TarifiPratik Böğürtlen Reçel Tarifi Malzemeler 600 gr böğürtlen 400 gr toz şeker ½ çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı Böğürtlenlerimiz yıkıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() Ateşten indirmeden1-2 dk önce limontuzunu ekleyin ![]() Reçeliniz size sulu gelecektir,1-2 gün cam bir kaba boşaltarak; güneşli,tozsuz ve rüzgar alan bir yerde üzerine tülbent kapatarak ,arada bir karıştırarak kıvam elde etmesini sağlayın ![]() Özellikle jöleleşen bu reçeliniz tartlarınızda da gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz ![]() Kavanozlayıp,serin yerde saklayınız ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|