![]() |
Kolay Gelin Hanım Tatlısı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kolay Gelin Hanım Tatlısı TarifiKolay Gelin Hanım Tatlısı Tarifi Malzemeler 500 gr kayısı 1 Su bardağı şeker 1 Su bardağı haşlanmış pirinç 2 Çorba kaşığı margarin 1 Su bardağı ceviz 1 Su bardağı üzüm 1 Çay kaşığı tarçın 6 Adet karanfil 1 Adet havuç rendesi 1 Su bardağı su 2 Çorba kaşığı hindistancevizi Hazırlanışı Kayısıları akşamdan suya koyun ![]() Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp, 5 dakika haşlayın ![]() Suyunu süzün ve soğutun ![]() Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm, tarçın koyun ve karıştırın ![]() Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun ![]() Kayısıları cam bir tepsiye dizin ![]() Üzerine şekeri serpin, karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun ![]() Üzerini folyo ile kapatıp, fırında yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp, tabağa dizin ![]() Soğuk olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|