![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriARMUT MARMELATı MALZEMELER 1 ![]() 600 gr toz şeker karanfil HAZIRLANIŞI Armutları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriAYVA MARMELATı MALZEMELER 1 ![]() 600 gr toz şeker karanfil HAZIRLANIŞI Ayvaları yıkayıp, dört eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriAYVA REÇELI MALZEMELER 1 ![]() 5 su bardağı su 1 ![]() 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriÇILEK MARMELATı MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg olgun çilek 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Çilekleri bol suda iyice yıkayıp bir süre bekletin, sonra saplarını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriÇILEK REÇELI MALZEMELER 2 kg toz şeker 1 kg olgun çilek 2 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Çilekleri bol suda iyice yıkayıp ,temizleyin ![]() ![]() ![]() ![]() Ertesi gün tencereyi ateşe oturtun, reçel kaynayarak koyu bir kıvam aldığında limon suyunu ilave edip, karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriELMA MARMELATı MALZEMELER 1 ![]() 250 gr toz şeker 1 adet çubuk tarçın HAZIRLANIŞI Elmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriELMA MARMELETı -I MALZEMELER 1 kg olgun elma 1 adet limonun suyu 3 su bardağı şeker HAZIRLANIŞI Elmaları yıkayıp, ince ince dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriERIK MARMELATı MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kuru erik 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Erikleri bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve eriklerin üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın ![]() Pişirme işlemi sırasında erikleri birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriGREYFURT REÇELI MALZEMELER 3 adet portakal 2 ![]() 7 su bardağı su 1 adet greyfrut 2 adet limon HAZIRLANIŞI Meyvelerin kabuklarını temizleyin, meyveleri küçük küçük doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#10 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriİNCIR MARMELATı MALZEMELER 500 gr şeker 1 kg olgun incir 1/2 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI İncirleri iyice yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#11 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriKAYıSı MARMELATı MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kuru kayısı 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Kayısıları bol suda iyice yıkayın, bir tencereye koyun ve kayısıların üzerini biraz aşacak kadar kadar su katıp, meyveler yumuşayıncaya dek kaynatın ![]() Pişirme işlemi sırasında kayısıları birkaç kez karıştırın ve gerekirse tencereye biraz su ilave edin ![]() ![]() ![]() ![]() Marmelat kıvamını bulmak üzereyken bir adet limonun suyunu tencereye boşaltın ![]() ![]() --->: Reçel Ve Marmelatlar frmacil sayfa 2iki --->: Reçel Ve Marmelatlar |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#12 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriKAYıSı MARMELATı -I MALZEMELER 850 gr şeker 1 kg kayısı ezmesi 1 adet limonun suyu HAZIRLANIŞI Kayısıları bol suyuda iyice yıkayıp, kurulayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#13 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriKAYıSı REÇELI MALZEMELER 3 su bardağı su 1 ![]() 650 gr kuru kayısı 2 çorba kaşığı limon suyu HAZIRLANIŞI Kuru kayısıları oniki su bardağı ılık suyla ıslatın ve şişmeleri için bir gün suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#14 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriKıZıLCıK EZMESI MALZEMELER 1 kg şeker 1 kg kızılcık HAZIRLANIŞI Kızılcıkları yıkayın ve bir kabın içerisinde ezerek, sularını çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Reçel Ve Marmelatlar Tatlı Tarifleri |
![]() |
![]() |
#15 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Reçel Ve Marmelatlar Tatlı TarifleriNARENCIYE MARMELADı MALZEMELER 1 kg meyva (greyfrut, portakal, limon veya mandalina) 1 lt su 2 çay kaşığı limon tuzu 2 kg toz şeker HAZIRLANIŞI Meyvaları ovarak yıkandıktan sonra greyfrutu sekize, diğer meyveleri ise dörde dilimleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|