Artılı Kurabiye (4 Kişilik) Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Artılı Kurabiye (4 Kişilik) Tatlı TarifiArtılı Kurabiye (4 Kişilik) MALZEMELER 1 Adet Yumurta 1/4 Su Bardağı Pudra Şekeri 2,5 Su Bardağı Un 200 grMargarin İçi İçin: 6 Su Bardağı Dövülmüş Fındık 4 Adet Yumurta 2 Çorba Kaşığı Süt 1,5 Su Bardağı Şeker HAZIRLANIŞI Hamur için 1 adet yumurtayı,çeyrek su bardağı pudra şekerini,25 su bardağı unu ve oda sıcaklığında bırakılıp,küçük küpler halinde doğranmış margarini yoğurma kabında karıştırınMalzemeler özleşene dek yoğurduktan sonra 1 saat bekletin Küçük fırın kaplarına hamurdan ceviz iriliğinde kopardığınız parçaları iyice yayınİç malzemesi için 6 su bardağı dövülmüş fındığı,4 adet yumurtayı,2 çorba kaşığı sütü ve 15 su bardağı şekeri karıştırın Kaplara yaydığınız hamurların üzerine fındıklı karışımdan 2 çorba kaşığı koyunEn üste de hamurdan yaptığınız ince şeritleriartı şeklinde yerleştirinÖnceden ısıtılmış yüksek dereceli fırında yaklaşık 15 dkpişirinSoğuduktan sonra servis yapın |
Artılı Kurabiye (4 Kişilik) Tatlı Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Artılı Kurabiye (4 Kişilik) Tatlı TarifiAMLA ÇİKOLATALI YOĞURTLU KEK Kek İçin Malzemeler 3 su bardağı un 1,5 tatlı kaşığı karbonat Çeyrek tatlı kaşığı tuz 240 gr bitter çikolata 4 tatlı kaşığı neskafe 1,5 su bardağı kaynar su 180 gr tereyağı 2 su bardağı kahverengi tozşeker 2 yumurta, 1,5 tatlı kaşığı vanilya, dörtte üç su bardağı yoğurt, üçte iki su bardağı damla çikolata DAMLA ÇİKOLATALI KEK TARİFİ Fırını 155C'ye getirin Derin bir kek kalıbını yağlayın Geniş bir kaba unu, karbonatı ve tuzu eleyin Çikolatayı ve kahveyi orta boy bir kaba koyun Üzerine kaynar suyu dökün Çikolata eriyene kadar karıştırıp ılıması için 5-10 dakika bir kenara alın Bu arada geniş bir kapta yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın Yumurtaları teker teker ekleyin, her eklemeden sonra iyice karıştırın Vanilyayı ekleyin Unlu karışımı azar azar ilave edin Özleşene kadar hafifçe karıştırın Yoğurdu ekleyin Damla çikolataları üç seferde, her eklemeden sonra iyice karıştırarak ekleyin Karışımı kalıba döküp ısınmış fırında 70-80 dakika pişirin Kabın içinde 20 dakika soğutup fırın telinin üzerinde tamamen soğumasını sağlayın Not: Tarifte de kullanılan su bardağı 200 ml'liktir |
|