Mandalina Kabuğu Reçeli (15 Kişilik) Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina Kabuğu Reçeli (15 Kişilik) Tatlı TarifiMalzemeler 1 Kg Mandalina 1 5 Kg Toz Şeker2 Su Bardağı Mandalina Suyu 1 Limon Suyu Yemeğin Tarifi Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin ![]() Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun Kalan şekeri de üzerine dökerek buzdolabında 1 gece bekletin![]() Karışıma mandalina suyunu ilave edip kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin Limon suyunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatın![]() Hazırladığınız reçel soğuyunca kavanoza doldurup ağzını tülbentle kapatın ![]() |
|
|
|