Alman Kurabiyesi Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Kurabiyesi Tatlı TarifiAlman Kurabiyesi MALZEMELER 375 gr Tereyağı5 Bardak Un 1 Tatlı Kaşığı Maya 1 Yemek Kaşığı Krem Şanti 2 Yumurtanın Sarısı 100 gr İri Taneli Toz ŞekerHAZIRLANIŞI Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun Sıcak bir ortamda üstü kapalı bir biçimde 20 dk bekletin![]() Hamuru unlanmış bir zeminde yarım santim kalınlığında açın 6,5 cm çapında ortası 2,5 cm kesilmiş kurabiyeler oluşturun![]() Halkaları tabanında yağlı kağıt bulunan bir tepsiye yerleştirin,yumurta sarısı ile sıvayın ve şekerleri üzerine serpiştirin 175 derece ısıda 12-15 dk pişirin Ve soğumaya bırakın![]() |
|
Alman Kurabiyesi Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Alman Kurabiyesi Tatlı Tarifialman kurabiyesi |
|
|
|