Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, karbeyaz, tarifi, tatlı

Çilekli Karbeyaz Tarifi Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Karbeyaz Tarifi Tatlı Tarifi




Çilekli Karbeyaz Tarifi

Malzemeler:
  • 1 p tuzsuz kızarmış ekmek
  • 1 kase çilek
Karameli için:
  • 1 litre süt
  • 1 çorba knişasta
  • 2 çorba kun
  • 1 su btoz şeker
  • 1 pvanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket labne peyniri
Üzeri için:
  • 4 çorba k krem şanti
  • 1 su b süt

Hazirlanisi:

Tencereye 1 litre sütü alınÜzerine nişasta,un,toz şeker,vanilya,yumurta sarısı ilave edip kremayı pişirinKrema piştikten sonra üzerine 1 paket labne peyniri ilave edip mikserle çırpınKarameli için tavaya 1 su bardağı toz şekeri alınToz şeker eridikten sonra üzerine su ilave edip kısık ateşte karemeli elde edin
Servis tabağına tuzsuz ekmekleri dizinÜzerine karameli kaşık kaşık dökerek hiç kuru yer kalmayacak şekilde ıslatın Üzerine rondoda püre yaptığınız 1 kase çileği yayın Üzerine kremayı ilave edip üzerini düzeltip biraz soğutunSüslemek için ise bir kapta krem şanti ile sütü çırpınKremanın üzerini krem şanti ile kaplayınÜzerine çilek dilimleri ilave edip 1 gece buzdolabında beklettikten sonra dilimleyerek servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.