Osmanlı Tatlısı Şekerpare Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Osmanlı Tatlısı Şekerpare TarifiOsmanlı Tatlısı Şekerpare Tarifi ![]() Şekerpare Hamuru İçin Gerekli Malzemeler •4 su bardağı un •1 su bardağı kadar pudra şekeri •1 paket margarin •2 adet yumurta •4 yemek kaşığı irmik •3 yemek kaşığı hindistan cevizi •1 Paket kabartma tozu •1 Paket vanilya Şekerparenin Şerbetini Hazırlamak İçin Gerekli Malzemeler ise Şöyle; •3 5 su bardağı şeker•4 5 su bardağı su•İkiye ayrılmış bir limonun suyu Ayrıca şekerpareyi süslemek için fındık içi Fındık içinin yerine fıstık ve cevizde kullanabilirisiniz Ancak fındık içi çok daha estetik duracaktır şekerparelerin üzerinde![]() Şekerpare Tarifi Şekerparenin Yapılışına Geçecek Olursak; Şekerpare hamuru için yukaırda verdiğimiz malzemeleri bir hamur kabına boşaltın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Hamur kıvama geldikten sonra kurabiye büklüğünde parçalar koparın, yuvarlayın ve elinizle hafifçe düzleyin Tepsiye dizdiğiniz şekerparelerin üzerine birer adet fındık içi yerleştirin Önceden ısıtmış olduğunuz fırını 170 dereceye getirin ve yaklaşık 15 dakika şekerparelerin üzeri hafif pempeleşene kadar pişirin![]() Bu arada şekerparenin şerbetini kaynatabilirsiniz 3 5 su bardağı şeker ve 4 5 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın Kaynamasına müteakip limon suyunu ekelyin ve bir müddet daha kaynatın Kaynayan şerbeti ılımaya bırakınBu arada yetişin şekarpareleriniz pişti bile Fırından çıkardığınız şekerpareleri 3 dakika kadar bekletin Sonrasında ılık şerbeti hafif hafif şekerparelerin üzerinde gezdiririn Burda dikkat etmeniz gereken nokta şerbetin ılık, şekerparelerin ise sıcak olmasıdır Şerbeti ekledikten sonra başka bir tepsi kullanarak şekerparenizin üstünü kapatın taki servis yapana kadar |
|
|
|