![]() |
Mandalina Reçeli Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mandalina Reçeli Tatlı TarifiMANDALİNA REÇELİ ![]() Malzemeler: 1 kg mandalina, 1,5 kg tozşeker, 3 bardak su, 2 çorba kaşığı limonsuyu (veya 6 gr limontuzu) ![]() Yapılışı: -Mümkün olduğu kadar küçük ve hepsi aynı boyda olan mandalinaların kabuğu bıçakla hafifçe kazınır ![]() -Sonra büyükçe bir tencereye konur ![]() -Üzerine soğuk su dökülerek 2 gün bekletilir, ikinci günün sonunda suyu dökülür, yeniden su konur, tencere ateşe oturtulur ve mandalinalar yumuşayıncaya kadar haşlanır ![]() -Sonra kaynar su dökülür, mandalinalann üzerini örtecek kadar soğuk su konup tencere tekrar bir kenara kaldınlır ![]() -Mandalinalar 6 saat bu suda tutulduktan sonra ortadan enine kesilir ve çekirdekleri ayıklanır ![]() -Diğer tarafta bir tencereye 3 bardak su ve tozşeker konur, kap orta ateşe oturtulur ![]() -Kanştınlarak şeker eritilir ve 10 dakika kaynatılarak koyuca bir şurup kıvamına getirilir ![]() -Sonra bu şuruba ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış mandalinalar atılır ![]() -Mandalinalar su salacağı için reçelin şurubu yeniden koyulaşıncaya kadar kaynatılır ![]() -Koyulaşınca 2 çorba kaşığı limon suyu veya 1/2 kahve fincanı suda eritilmiş limontuzu katılır ![]() -Karıştırılır ve bir taşım kaynatılır, sonra ateşten indirilir ![]() -Reçel iyice soğuyunca kavanozlara boşaltılır ve gerektiğinde kullanılmak üzere serin ve kuru bir yerde saklanır ![]() -Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
|