Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
elmalı, kurabiye, tarifi, tatlı

Elmalı Kurabiye Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kurabiye Tatlı Tarifi




Elmalı Kurabiye

MALZEMELER
4 Adet Orta Boy Elma
3 Yemek Kaşıgı Toz Şeker
3 Su Bardağı Un
250 gr Margarin
1/2 Limon Suyu
l Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Tarçın
1/2 Su Bardağı Ceviz İçi
1/2 Su Bardağı Pudra Şekeri

HAZIRLANIŞI
Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun
Diger tarafta unu eleyip ortasını açın Yağ, limon suyu, yoğurt ve kabartma tozu koyarak hamur yapın, Hamuru 10-15 dakika dinlendirin
4 eşit parçaya bölün Her parçayı yarım santim kalınlığında yuvarlak yemek tabağı büyüklügünde açın Önce ortadan ikiye, sonra da dörde ve sekize bölerek 8 adet üçgen elde edin Ortasına elmalı iç koyup uçlarını ortadan birleştirerek bohça yapın
Sonra yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirin Servis tabağına alın Üzerine pudra şekeri eleyip servise sunun


Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı Kurabiye Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Kurabiye Tatlı Tarifi




KREP PASTA Pasta İçin Malzemeler

3 Yumurta

2,5 su bardağı süt

2 su bardağı un

1/2 su bardağı şeker

100 gr eritilmiş bitter çikolata

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

2 paket kremşanti

1 paket labne peynir

çikolata sosu

KREP PASTA TARİFİ

Yumurta, süt, un, şeker, kabartma tozu, vanilya, çikolta mikser ile çırpılıp krep hamuru hazırlanır Çok az yağlanmış teflon tavaya kepçe ile dökülerek mümkün olduğunca ince bir kıvamda krepler hazırlanır Aralarına sürmek için iki paket krem şanti hazırlanır Mikserde bir paket labne peynir eklenerek iyice çırpılır Soğuyan kreplerin arasına bu krema sürülerek krepler üst üste dizilir En üste hazırlanan çikolatalı sos dökülür Üzerini süslemek için bir çay bardağı toz şekeri teflon tavada eritilir Karamelize olduktan sonra kürdana batırılmış fındık taneleri şekere bulanır ve ters çevrilerek soğuması beklenir Kürdanların birbirine temas etmemesine dikkat edilmelidir Soğuduktan sonra kürdanlar çıkartılır Kelebek için yağlı kağıda kelebek şekli çizilir Kağıt ters çevrilip şeklin üzerine çay kaşığı yardımıyla şeker akıtılır Donmasını müteakip fındıklarla beraber pastanın üzerine konulur


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.