Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ağaçkavunu, reçeli, yapılır

Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır




Ağaçkavunu Reçeli - Ağaçkavunu Reçeli Nasıl Yapılır

Malzemeler

1250 gr ağaçkavunu

2 kg tozşeker

6 bardak su

Ağaçkavunlarının ince sarı kabukları soyulurYuvarlak dilimler halinde kesilip ekşisi çıkarılırSonra kalın delikli bir rendeyle güzelce rendelenir3 bardak suyla haşlanırHaşlanan rendelenmiş ağaçkavunları bir kevgire dökülüp üzerinden soğuk su geçirilirÖte yanda 2 kilo tozşeker 6 bardak su ile karıştıra karıştıra kaynatılırSuyunu çekip adalaşınca ateşten indirilirRendelenmiş ağaç kavunları bu ağdalanmış şurubun içine yatırılırKavunlar bir miktar su alacağından suyunu çekene kadar yani yeniden ağdalaşıncaya kadar orta ısılı ateşte kaynatılırKaynayan şurup reçel haline gelince ateşten indirilirIlıkken kavanoza koyulup kaldırılır



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.