![]() |
Fırında Balkaymaklı Ayva Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Balkaymaklı Ayva Tatlı TarifiMalzemeler 4 adet ayva 300 gr kaymak 8 adet karanfil 4 çorba kaşığı esmer şeker 8 çorba kaşığı bal Yapılışı Ayvaların altlarını (pişerker durmaları için) düzleştirecek şekilde kesin ![]() ![]() ![]() Ayvaların çekirdeklerini diplerini delmeyecek şekilde çıkartın ![]() ![]() ![]() ![]() Alimünyum folyoya sardığınız ayvaları, fırın tepsisine dik şekilde oturtun ve önceden 200 derece ısıttığınız fırında 45 dk pişirin ![]() Ayvaları fırından alıp, folyofaı çıkartın ve soğumaya bırakın ![]() Ayvalar ılınınca kapaklarını açın ve içlerini kaymak ve 1 kaşık balla doldurun ![]() ![]() Ayvaların üzerine geri kalan balı dökerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Fırında Balkaymaklı Ayva Tatlı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Balkaymaklı Ayva Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|