Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, fındıklı, tarator, yapılır

Cevizli Veya Fındıklı Tarator Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Veya Fındıklı Tarator Nasıl Yapılır




Cevizli Veya Fındıklı Tarator Nasıl Yapılır

Cevizleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın

Malzemeler

50 gram ceviz içi,

1 dilim bayat ekmek (100 gram),

3 yemek kaşığı zeytinyağı,

3 yemek kaşığı su,

2 yemek kaşığı sirke,

3 diş sarmısak,

tuz

Cevizleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın Sarmısağı biraz tuz ile ezin Ceviz ve ekmek işini tahta kaşıkla iyice karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirtin Karıştırmaya devam ederek sirke, sarmısak ve tuzu ekleyin Taratoru midye, kalamar gibi kızartma deniz ürünleri ile toka, semizotu gibi bazı salatalarda kullanabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.