Cevizli Veya Fındıklı Tarator Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Veya Fındıklı Tarator Nasıl YapılırCevizli Veya Fındıklı Tarator Nasıl Yapılır Cevizleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın Malzemeler 50 gram ceviz içi, 1 dilim bayat ekmek (100 gram), 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı su, 2 yemek kaşığı sirke, 3 diş sarmısak, tuz Cevizleri havanda iyice dövün, bir kaseye alın Kabuk kısmını kesip ekmeği 10 dakika ıslatın, çıkartıp elinizle sıkarak fazla suyunu atın, cevizlere katın Sarmısağı biraz tuz ile ezin Ceviz ve ekmek işini tahta kaşıkla iyice karıştırırken azar azar zeytinyağını katın, iyice yedirtin Karıştırmaya devam ederek sirke, sarmısak ve tuzu ekleyin Taratoru midye, kalamar gibi kızartma deniz ürünleri ile toka, semizotu gibi bazı salatalarda kullanabilirsiniz |
|