![]() |
Patlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl YapılırPatlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır Malzemeler 1 kg bostan patlıcanı 1,5 kg tozşeker 3,5 bardak su 1 limonun suyu Reçel yapılacak patlıcanların çekirdeksiz ve bostan patlıcanı olarak bilinen top gibi yuvarlak patlıcanlardan olması gerekir ![]() ![]() Diğer tarafta 20 bardak suda 250 gr sönmemiş kireç eritilir ![]() ![]() ![]() ![]() Şurup koyulaşınca yıkanmış ve suyu süzdürülmüş patlıcan parçaları ilave edilir ve kaynatılarak patlıcanlar pişirilir ![]() Reçel kıvamını bulunca limon suyu konur ve karıştırılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|