Patlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl YapılırPatlıcan Reçeli - Patlıcan Reçeli Nasıl Yapılır Malzemeler 1 kg bostan patlıcanı 1,5 kg tozşeker 3,5 bardak su 1 limonun suyu Reçel yapılacak patlıcanların çekirdeksiz ve bostan patlıcanı olarak bilinen top gibi yuvarlak patlıcanlardan olması gerekir Patlıcanlar, kabuğu soyulduktan sonra ince ince dilimler halinde doğranır![]() Diğer tarafta 20 bardak suda 250 gr sönmemiş kireç eritilir Bunu durulanmış suyu alınır ve patlıcan parçaları bu suda 6 saat bekletilir Bu süre sonunda patlıcan parçaları bol suda iyice yıkanır, suyu süzdürülür Diğer tarafta tozşeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup yapılır![]() Şurup koyulaşınca yıkanmış ve suyu süzdürülmüş patlıcan parçaları ilave edilir ve kaynatılarak patlıcanlar pişirilir ![]() Reçel kıvamını bulunca limon suyu konur ve karıştırılır Yaklaşık 2-3 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tencere ateşten indirilir ve içindekiler temiz ve kuru kavanozlara boşaltılarak kaldırılır![]() |
|
|
|