Ümit Usta Çerkez Tatlısı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ümit Usta Çerkez Tatlısı TarifiÇERKEZ TATLISI Ümit Usta 500 gram un 10 adet yumurta sarısı 15 gram maya veya 1 paket kabartma tozu 15 gram tozşeker 200 gram Teremyağ 1/4 çay kaşığı tuz İÇİ İÇİN: 200 gram ceviz içi 2 adet yumurta 1 çay kasığı tarçın ŞURUBU İÇİN: 1 kilo tozşeker 500 gram su 1 tatlı kaşığı limon suyu KI7ARTMAK İÇİN: Sıvıyağ Elediğimiz una, tozşekeri, tuzu, Teremyağını, 1 çay bardağı sıcak suda ezdiğimiz mayayı ve yumurta sarılarını ilave edip, iyice yoğurduktan sonra, 15-20 dakika dinlendirelim ![]() Ceviz içlerini veya fındığı robottan geçirip, toz haline getirelim Tarçını ve yumurtaları katıp, karıştıralım![]() Şerbet için, su ve tozşekeri kaynatalım Şurup kıvama gelince, 1 tatlı kaşığı limon suyunu katıp, 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra, ocaktan indirelim![]() Dinlendirdiğimiz hamuru, yufka kalınlığında açtıktan sonra, 10x10 cm'lik kare parçalar halinde keselim ![]() Bir tanesine, hazırladığımız iç malzemesinden, bir kenarı boyunca koyup, rulo şeklinde saralım ve en uç kısmına yumurta akı sürerek, yapıştıralım ![]() Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayıp, sardıktan sonra, sıvıyağda kızartalım ve soğuk olan şerbete atalım ![]() Şerbeti emmesi için birkaç dakika bekletip, servis tabağına çıkartalım ![]() Soğuduktan sonra, servis yapalım ![]() |
|
|
|