Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurması, elmalı, italyan, tarifi, tatlı

Elmalı İtalyan Dondurması Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı İtalyan Dondurması Tatlı Tarifi




Malzemeler:
  • 3 yeşil elma, çekirdekleri çıkarılmış ve kabuğuyla rendelenmiş
  • 1 su bardağı krema
  • 1 su bardağı süt
  • 4 yumurtanın sarısı
  • 125gr toz şeker (mümkünse robottan geçirilmiş)
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Hazırlanması: [*]Krema ve sütü bir tavaya koyup kaynamasına çok az bir süre kalana kadar ısıtın [*]Bir kabın içinde yumurta sarılarını ve şekeri çırpın Yumurtalı karışıma sütlü karışımdan 2 yemek kaşığı ilave edip karıştırın (böylece yumurtalı karışım ılınmış olsun) Kalan sütlü karışımı yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak yumurtalı karışıma ekleyin [*]Karışımı tekrar tavaya alıp düşük ısıda karıştıra karıştıra 8 dakika (ya da kaşığın arkasını değdirdiğinizde karışım akmayana kadar) ısıtın Daha sonra bir kaseye alıp buzdolabında soğutun [*]Limon suyunu ve rendelenmiş elmaları karıştırın Soğuyan kremayı elmalara ekleyip karıştırmaya devam edin [*]Karışımı aaaal bir kaba koyup buzlukta 2 saat bekletin 2 saat sonunda tekrar karıştırıp buzluğa koyun ve sertleşene kadar bekleyin (eğer dondurma makineniz varsa 4 aşamadan sonra karışımı makinenizde de dondurma haline getirebilirsiniz ) [*]İsterseniz çikolata sosu ve cevizle servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla

Elmalı İtalyan Dondurması Tatlı Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı İtalyan Dondurması Tatlı Tarifi




TATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.