Çikolatalı Krep Tatlı Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Krep Tatlı TarifiÇikolatalı Krep tarifi MALZEMELER 1 su bardağı kekun 4 çorba kaşığı kakao o1 kahve fincanı tozşeker Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı vanilya 1,5 su bardağı süt 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) 40 gram tereyağı (doğranmış) Vanilyalı dondurma Sos malzemeleri: 450 gram vişne (çekirdeksiz, taze, komposto veya şoklu) 1 su bardağı krema 200 gram bitter çikolata (kırıklanmış) ![]() HAZIRLANIŞI Bir kaba kekun ve kakaoyu eleyin Şeker, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip, iyice karıştırın, ortasını havuz gibi açın Süt ve yumurtayı karıştırıp, unlu karışımın ortasına dökün ve pürüzsüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırın Bir tatlı kaşığı tereyağını 12-15 cm çapında teflon tavada orta ateşte eritin Tavaya 1 kahve fincanı krep hamurunu döküp bir yüzünü 1-2 dakika, diğer yüzünü 30 saniye kadar pişirin Tavaya, gerektikçe tereyağı ilave ederek, krep hamuru bitinceye kadar devam edin ve yaklaşık 12 cm ebatlarında krepler hazırlayın Krepleri servis tabağına alın, yarısına vanilyalı dondurma koyun, diğer yarısını yarım ay olacak şekilde dondurmanın üzerine kapatın ve üzerlerine hazırladığınız vişneli sostan gezdirip, kalan vişne taneleri ile süsleyerek servis yapın Sos: Vişneleri süzüp, suyundan 2 çorba kaşığı ayırın Krema ve çikolatayı iyice karışana kadar benmari usulü eritip, vişneleri ve ayırdığınız vişne suyunu ilave edin![]() |
|
Çikolatalı Krep Tatlı Tarifi |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çikolatalı Krep Tatlı TarifiTATLILAR HAKKINDA Şeker tadında olan, içinde şeker bulunan yiyeceklerdir Tatlılar birkaç çeşide ayrılır Süt ve meyve ile yapılan tatlılar hafif ve hazmı kolaydır Hamurlu tatlılar una yağ, fındık, fıstık gibi yardımcı yiyeceklerin konulması ile yapılır Pişirildikten sonra üzerine şurup dökülür Diğer tatlılara nazaran hazmı daha zordur Şurupla yapılan hamur tatlılarında sıcak tatlıya sıcak şurup döküldüğü zaman tatlı hamur olacağından bunlardan biri sıcak biri soğuk veya ikiside ılık olmalıdır Hamur tatlılarında şurup orta kıvamda hazırlanmalıdır Koyu olursa tatlı şurubu emmez ve sert olur Sulu olursa tatlı fazla yumuşar Bütün tatlılar servis tabağına konduktan sonra hindistan cevizi rendesi, kıyılmış fındık, fıstık, badem ve ceviz ile süslenebilir Türk mutfağında, diğer bütün Ortadoğu ve Balkan mutfaklarında olduğu gibi, tatlının ayrı bir önemi ve ağırlığı vardır Özellikle halk arasında, tatlı, bir yiyecek olmanın çok ötesinde "sembolik" anlamlar taşır En acı günlerden en mutlu günlerimize kadar tatlının ikram edilmesinin âdet olmadığı bir anımız yok gibidir Yaslarımızı, sevinçlerimizi hep bu yiyecek türüyle ifade ederiz![]() |
|
|
|