![]() |
Beyaz Çikolatalı Parfe Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyaz Çikolatalı Parfe Nasıl YapılırBeyaz Çikolatalı Parfe Nasıl yapılır Beyaz Çikolatalı Parfe Malzemeleri: 225 gram beyaz çikolata, İki buçuk bardak süt kreması, Yarım bardak süt, 5 yumurta sarısı, 1 kaşık toz şeker, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 1 bardak çam fıstığı ![]() Süsleme İçin: 225 gram sade çikolata, 1 bardak krema ![]() Çikolatalı Parfe Tarifi Yapılışı: İlk olarak beyaz çikolatayı parçalayalım ve yarım bardak kremayla karıştırdıktan sonra benmari usulü eritelim ![]() Hindistan cevizi koyalım ve soğuması için bir süre bekleyelim ![]() ![]() ![]() 1 bardak krema ve yarım bardak sütü küçük bir tencere içinde bir süre kaynatalım ![]() ![]() ![]() Tencereye alıp bir süre pişirelim ![]() ![]() Bu sırada çam fıstıklarının iç kabuklarını ıslatarak soyulmasını sağlayalım ![]() ![]() ![]() Bu şekilde 8 saat boyunca buzlukta bekletelim ![]() ![]() ![]() Parfeyi ters çevirerek servis tabağına alalım ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|