Bezeli Ayva Tatlısı (6 Kişilik) Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezeli Ayva Tatlısı (6 Kişilik) TarifiBezeli Ayva Tatlısı (6 Kişilik) MALZEMELER 1 Ayva 1 Su Bardağı Krem Şanti 1 Su Bardağı Süt 2 Yemek Kaşığı Tozşeker 1 Çay Bardağı Su 2 Paket Beze 1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz 1 Paket Hazır Çikolatalı Sos HAZIRLANIŞI Ayvanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Bir tencereye alıp üzerine şeker ve su ekledikten sonra ayvalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin![]() Bezeleri ılık sütle ıslatıp servis tabağına dizin Bezelerin üzerine krem şanti sürüp pişirdiğiniz ayva parçalarını yerleştirin ve ceviz serpin Bezeler bitinceye kadar işlemi tekrarlayın![]() Hazırladığınız tatlıyı bir gece buzdolabında bekletin Üzerine çikolatalı sos dökerek servis yapın![]() |
|
|
|