Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Bilim Teknik ve Teknoloji Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eğitsel, yazılım

Eğitsel Yazılım Nedir

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Eğitsel Yazılım Nedir

Eğitsel yazılım nedir

Çocukların bilgisayar başında kalma süreleri gün geçtikçe artmakta bu da onların zihinsel, sosyal özelliklerini yeterince geliştirememelerine neden olmaktadır Onlara bu konuda yol göstermek için geliştirilmiş bazı programlar vardır, bunlara eğitsel yazılımlar denir

YAZILIM GELİŞTİRİLME NEDİR?

Yazılım sistemleri bankacılıktan otomotiv sanayisine, sağlık bilgi sistemlerinden şirket yönetimine, iletişim sistemlerinden hava taşımacılığına kadar çok geniş alanlarda kullanılan bilgisayar sistemlerinin çok önemli ve kritik bir parçasını oluşturmaktadır

Yazılım geliştirme, yazılım sistemlerinin mühendislik prensipleri çerçevesinde tasarımının yapılmasını, geliştirilmesini ve ürün haline getirilmesini hedeflerBilgisayar sistemleri günlük hayatın her alanda yoğun ve etkin bir şekilde kullanılmakta olduğundan, tüm disiplinlerde yazılım geliştirme uygulamaları geliştirilmektedir

EĞİTSEL YAZILIMIN FAYDALARI

*Eğitim yazılımları öğrencinin öğrenme-öğretme sürecine etkin bir biçimde katılmasını sağlar

*Eğitim yazılımlarında kullanılan animasyonlar, metinler, grafikler dikkat çekmesi bakımından çok önemlidir Bu nedenle ekran tasarımı iyi bir şekilde tasarlanmalıdır

EĞİTİM YAZILIMLARI

Eğitim yazılımları öğrencinin öğrenme-öğretme sürecine etkin bir biçimde katılmasını sağlar Eğitim yazılımlarında kullanılan animasyonlar, metinler, grafikler dikkat çekmesi bakımından çok önemlidir Bu nedenle ekran tasarımı iyi bir şekilde tasarlanmalıdır Eğitim yazılımları derse aktif katılımı sağlar Görsel çabuk ve zevkli bir öğretim ortamı oluşturur Somut olarak verilen örnekler öğrencinin bazı olayları daha iyi kavramasına yardımcı olur

EĞİTİM YAZILIMLARININ HAZIRLANMASI

* Öğrencilerin seviyesine göre konular farklı zorluk derecelerinde sunulmalı

*Konular kendi içinde sınıflandırılıp sıralanmalı ve basitten karmaşığa kolaydan zora doğru olmalı

*Öğrencinin bilgiyi alması yanında çeşitli sorularla öğrencinin soruları cevaplaması sağlanmalı

* Sorulara verilen cevapların doğru ve yanlış olup olmadığının kontrolü yapılmalı ve bunun hakkında öğrenciye bilgi verilmeli

*İçerik birbirine bağlı olmalı

*Kolay sorular ve çeşitli ipuçları verilmelidir

*Konular seslendirmelerle canlandırılmalı

*Geriye dönmeye ve tekrara imkan sağlanmalıdır

*Değerlendirme yapmak için testler yapılmalıdır

*Çeşitli oyunlar hazırlanarak öğrencinin ilgisi çekilmeli

*Programın çalışması konusunda yardım menüsü ve klavuzu bulunmalıdır

*Konu anlatımlarında seviye grupları olmalı kullanım rahat olmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com