Ev Usulü İskender-Yemek Tarifleri |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Usulü İskender-Yemek TarifleriMalzeme :
İlk önce pidesini hazırlayınPidesi için karıştırma kabına 4 su bardağu unu alınÜzerine 1 paket kuru maya ,tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinHamuru bezelere ayırınBezeleri elinizle açın ve tırnak pidesi şeklini verinFırın tepsisine yerleştirinÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirinEtleri yüksek ısıda tavada pişirinPişen etleri ince olarak kesinPideler piştikten sonra küp olarak kesinServis tabağına küp kesilmiş pideleri alınÜzerine 1 kase yoğurdu ilave edin İskenderin sosu için tavaya salçayı,sıvıyağ,kekik,tuz,karabiber ve su ile bir sos elde edinServis tabağındaki yoğurdun üzerine sostan bir miktar dökünÜzerine kesilmiş etleri alınTavada biberleri ve domatesleri soteleyinEtlerin üzerine domates ve biberi ilave edinÜzerine tekrar sostan dökünÜzerine eritilmiş tereyağını dökün |
|