![]() |
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek TarifleriHellim Böreği ![]() Hellim peynirini düz beyaz peynir gibi bir kere tadın ancak sofranızda Hellim peynirini çok değişikşekillerde tadabilirsiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr) 3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr) 1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr) 300 gram rendelenmiş hellim 5 orta boy soğan (yaklaşık 250 gr) 1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı Hazırlanışı Yemeklik doğranan soğanlar yağda kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek TarifleriŞeftali Kebabı ![]() ![]() Tarifi Bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler Yarım kilo dana kıyma 250 gr ![]() Yaklaşık 100 gr kuru soğan yarım demet maydonoz 1 çay kaşığı tuz biraz karabiber Hazırlanışı Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek TarifleriKolokas ![]() Kıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Kolokas, adanin çeşitli bölgelerinde yetirştirilen patates türünde, iri yapraklı ve suyu çok seven bir bitkidir ![]() ![]() İçindekiler: 1 kg Kolokas 750gr Kuzu eti(Kol Kısmı) 6 çorba kaşığı ayçiçek yağı 3-4 dal kereviz sapı, 1 çorba kaşığı domates salçası Yarım Limon Suyu, Tuz, karabiber 6-7 bardak su Hazırlanışı: Bir tencereye yağ konur, sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler ilave edilerek kızartılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun! |
![]() |
![]() |
![]() |
Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek TarifleriMolehiya ![]() Malzemeler: 1 kilo kurutulmuş molehiya, yarım kilo isteğe göre et, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 adet iri domates, 1 kilo su, 1 bas ırı kuru sogan, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Önce kurutulmuş molehiyalar sıcak suda ıslatılır,suyunun süzülmesi için süzgece konulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|