Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kktc, mutfagı, tarifleri, yemekleriyemek

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri




Hellim Böreği



Hellim peynirini düz beyaz peynir gibi bir kere tadın ancak sofranızda Hellim peynirini çok değişikşekillerde tadabilirsiniz Hellimi öncelikle tefal tavada ızgara yaparak tadınÇelik tavada hafifçe erittiğiniz tereyağın içinde kızartarak tadına bakınPikniğe gittiniz kebapları ızgara yaptınız ancak doymadınız! Ne yapsak ki diye sormayınYanını zda Hellim peyniri varsa, ızgara yapmayı deneyin Nefis bir tadı olacaktır

Malzemeler

1,5 su bardağı un (yaklaşık 300 gr)
3/4 bardak su (yaklaşık 150 gr)
1/4 Çay bardağı ayçiçek yağı (15 gr)
300 gram rendelenmiş hellim
5 orta boy soğan (yaklaşık 250 gr)
1/2 Çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı

Yemeklik doğranan soğanlar yağda kızartılır Biraz soğuduktan sonra Hellim rendesi ile karıştır Biraz karabiber ilave etElinizdeki unu yoğurarak hamur oluşturun Bu hamura 3/4 çay bardağı ayçiçek yağını ekleyerek iyice yoğurunve iki pezi (iki parça) yufka olarak açİkinci parça yufka bir kenarda dursun Ortaya koyduğunuz yufkanın üzerine birazönce hazırladığınız soğanlı hellim rendesini parçalar halinde yerleştirin Yufkanın üzerinde yaklaşık 30 öbek halinde hellimi yerleştirdikten sonra ikinci parça yufkayı bunun üzerine örtİkinci yufkayı birincinin üzerine yerleştirdikten sonra öbek öbek yerleştirdiğin hellimlerin kabartıları kendini belliedecek Bir tabağın ya da tencere kapağının kenarını kullanarak bu öbekleri ortada kalacak şekilde kesBöylece 30 parça börek oluşacak
Hazırladığınız bu börekleri sıcak yağda veya ocakta kızdırılmış saç üzerinde pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri




Şeftali Kebabı





Tarifi

Bir sokak kebabcısı olan Ali usta bu kebabı keşfetmişMusterileri cok begenmis ve adını sormusAli Usta kendi icat ettigi bir sey oldugu icin ismini de kendi bulmusŞEF ALİ KEBABI demis Fakat seneler gectikten sonra bu Şeftali Kebabı olmuş

Malzemeler

Yarım kilo dana kıyma
250 gr koyun gömlek
Yaklaşık 100 gr kuru soğan
yarım demet maydonoz
1 çay kaşığı tuz
biraz karabiber

Hazırlanışı

Kuru soğanı soyduktan sonra olabildiğince ince doğrayınMaydonozları iyice yıkayıp kurumasını bekledikten sonra küçük küçük kıyınDana kıymaya ilave ettiğin soğan, maydonoz, tuz ve karabiberle iyice yoğurunDaha sonra yoğurduğun harcı şekillendirerek köfte biçimine getirin Şeftali kebabının köftesi genellikle irice olurKasaptan alacağın koyun gömleği açtıktan sonra (Her kasapta her zaman bulamayacağınız için kasabınıza önceden sipariş verin) hazır- ladığınız köfteleri rahatça sarabilecek büyüklükte parçalara ayırınKöfte biçiminde hazırladığınız malzemeyi gömlekle silindir biçiminde sararak şişe geçirinIzgarada pişireceğiniz şeftali kebabı ,

Afiyet olsun


Alıntı Yaparak Cevapla

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri




Kolokas



Kıbrıs'ın geleneksel bir kış yemeği olan Kolokas, adanin çeşitli bölgelerinde yetirştirilen patates türünde, iri yapraklı ve suyu çok seven bir bitkidir Bu bitkinin kökü gelişir ve kolokası oluşturur

İçindekiler:

1 kg Kolokas
750gr Kuzu eti(Kol Kısmı)
6 çorba kaşığı ayçiçek yağı
3-4 dal kereviz sapı,
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım Limon Suyu,
Tuz, karabiber
6-7 bardak su

Hazırlanışı:

Bir tencereye yağ konur, sudan geçirilmiş ve küçük parçalara ayrılmış etler ilave edilerek kızartılır Etler kızartıldıktan sonra tencereden alınır Yemeklik doğranmış kereviz sapları ilave edilerek biraz soldurulur ve salça ilave edilir Salça ve kereviz sapları harmanlandıktan sonra etler tencereye konur Su ve tuz ilave edilerek yaklaşık yarım saat kaynamaya bırakılır Bu arada kolokasın üstü temiz bir bez ile silinip temizlenir, sonra kabuğu soyulur ve yine temiz bir bez ile silinir (Kolokas soyulduktan sonra yıkanmamalı, çünkü yıkanması pişirmeyi olumsuz etkiler, istenilen kıam sağlanamaz) Soyulup temizlendikten sonra üstten başlayarak lokma büyüklüğünde parçalara ayrılır Doğranan parçalar tencereye ilave edilerek pişmeye bırakılır Pişirildikten sonra servis tabağına alınır arzuya göre karabiber serpilerek yenir

Afiyet Olsun!


Alıntı Yaparak Cevapla

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kktc Mutfagı Ve Yemekleri-Yemek Tarifleri




Molehiya



Malzemeler:

1 kilo kurutulmuş molehiya,

yarım kilo isteğe göre et,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 adet iri domates,
1 kilo su,
1 bas ırı kuru sogan,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Önce kurutulmuş molehiyalar sıcak suda ıslatılır,suyunun süzülmesi için süzgece konulur Daha sonra bir tencereye ince kıyılmıs sogan konur ve pembeleşinceye kadar pişirilir daha sonra ısteğe göre hazırlanan et eklenir Etler ve soğanlar pişince salça ilave edilir Hepsi biraz kavrulunca molehiyalar eklenır Tuz, karabıber ilave edılıp suyu eklenir YaklaŞık olarak 1 saat 15 dk piştikten sonra yemek hazır olur Çukur tabaklarda servıse edilir Pişirene afiyetler olsun


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.