![]() |
Yalancı Lahana Dolması-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Lahana Dolması-Yemek TarifleriMALZEMELER 1 su bardağı pilavlık bulgur 1 su bardağı ince köftelik bulgur 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 15-20 yaprak beyaz lahana (dolmalık, sarmalık) HAZIRLANIŞI Dolmanın harcını hazırlamak için köftelik ve pilavlık bulguru, üzerine 1-2 parmak çıkacak kadar su ilavesiyle bir tencereye aktaralım ![]() Tencereyi ateşe oturtup, kısık ateşte pilav pişirir gibi pişirelim ![]() Bulgur suyunu çekince altını kapatıp, soğumaya bırakalım ![]() İyice soğuyan bulguru bir başka kaba aktarıp, içine tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip, sıkıca yoğuralım ![]() Öte yandan ince damarlı ve çok etli olmayan lahana yapraklarını kaynayan tuzlu suya sokup 8-10 dakika kadar haşlayalım ![]() El kevgiriyle süzdürerek aldığımız lahana yapraklarını 10-12 cm ebatlarında parçalara ayıralım ![]() Dolma harcından lahananın içine 1-1,5 yemek kaşığı kadar yerleştirip, kenarlarını içe kıvırarak dolma şeklinde saralım ![]() Bir tencereye muntazaman yerleştirdiğimiz dolmaların tam üzerine çıkacak kadar su ilavesiyle pişirelim ![]() Pişen dolmaları süzdürerek servis tabağına alalım ![]() Bir tavada yağı eritip, dövülmüş sarmısakları 2-3 dakika soteleyip rengi sararınca altını kapatalım ![]() Üzerine sarmısakla yağ gezdirdiğimiz dolmaları sıcak olarak servise alalım ![]() |
![]() |
![]() |
|