![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriBALIKLI SEBZE Malzemeler: 1/2 su bardağı Amerikan Pirinci 100 gr ![]() 1 adet bostan patlıcanı 1 adet kabak 50 gr ![]() Kızartmak için soya yağı 1 tutam karabiber, kırmızı biber Yeteri kadar tuz Yapılışı: Patlıcanların kabuğunu soyup kabaklarla beraber 2 cm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriCEVİZLİ PATLICAN SARMASI Malzemeler: 4 Adet orta boy patlıcan 4 Adet Yeşil biber 1 su bardağı Ceviz içi 1/2 Demet maydanoz 3 Yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 250 gr Yoğurt Karabiber Sirke Tuz Yapılışı: Patlıcan ve biberleri fırında közleyin ![]() Kabuklarını soyup ince ince kıyın ![]() Ceviz içini mutfak robotunda küçük parçalar haline getirin ![]() Sarımsakları ezin ![]() Maydanoz dışındaki bütün malzemeleri salata tabağına alıp iyice karıştırın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriENGİNAR Malzemeler: 6 adet çanaklı enginar kaşar peyniri rendesi 1/2 kg yağsız kıyma 2 adet yeşil biber 2 adet domates soğan et suyu dereotu limon suyu tuz, karabiber Yapılışı: Enginarları, et suyu ve limon suyu ile pişirin İçlerini, önceden hazırladığınız, soğanlı, domatesli, biberli kıyma ile doldurup, payreks bir tepsiye dizin İki fincan et suyu katıp, üstlerini, dereotu ve kaşar rendesi ile karıştırdığınız beşamel sos ile kaplayıp, fırına verin |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#4 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriFASULYE TÜRLÜSÜ Malzemeler: 150 gr haşlanmış kuru fasulye 150 gr dondurulmuş barbunya 400 gr bal kabağı 3 adet orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış domates 100 gr pirinç 300 gr lahana 1,5 lt sebze suyu 1-2 tatlı kaşığı acı biber sosu 1 diş sarımsak 140 gr dondurulmuş mısır 400 gr tavuk eti (göğüs) 1/2 demek maydanoz (ince kıyılmış) 6 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber karabiber tuz Yapılışı: Barbunyayı çözülmeden 30 dakika tuzlu suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#5 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriFIRIN PATATES Malzemeler: 250 gr yağsız kıyma 1 kg patates 250 gr kaşar yeşil biber domates soğan tuz, karabiber Yapılışı: Patatesleri haşlayıp püre haline getirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() HÜNKAR BEĞENDİ Malzemeler: 1 beğendilik kuzu ( ya da dana eti) 3 çorba kaşığı margarin 150 gr kaşar peyniri 1 ![]() 3 çorba kaşığı un 4 adet patlıcan 2 adet domates 1 adet soğan tuz Yapılışı: Bir çorba kaşığı margarin ve yıkanmış eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun ![]() ![]() 4 adet patlıcanı ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#6 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriISPANAKLI MANTAR Malzemeler: 2 bağ ıspanak 200 gr mantar 1 adet havuç 2 diş sarımsak tuz karabiber limon suyu Yapılışı: Önce mantarları ve havucu doğrayın ve dövülmüş sarımsakla birlikte az miktarda yağ ile kavurun ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#7 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriKABAK SUFLE Malzemeler: 6 kişilik 4 adet kabak 4 adet yumurta 4 dal taze soğan 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1 su bardağı un 1/2 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı kaşar rendesi 1 çay bardağı hindistancevizi rendesi 1 paket kabartma tozu karabiber tuz Yapılışı: Kabakları temizleyin ve ardından rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#8 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriKAYIK PATLICAN Malzemeler: 8 adet orta boy yumuşak patlıcan 3 yemek kaşığı süzme yoğurt 2 diş sarımsak yarım demet dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker yeteri kadar tuz, karabiber 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı sirke 1 yemek kaşığı zeytinyağı kızartmak için sıvıyağ Yapılışı: 3 adet patlıcanı birkaç yerinden delerek közleyin ![]() ![]() ![]() dereotunu, tuzunu ve karabiberini de koyarak bir sos hazırlayın ![]() ![]() Kalan patlıcanları yıkayıp alacalı soyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patlıcanların karnını yararak hazırladığınız sosu patlıcanlara doldurun ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sebze Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#9 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebze Yemekleri-Yemek TarifleriMANTAR SOTE Malzemeler: 750 Gr mantar 3 Adet dolmalık biber 3 Adet domates 1 Adet orta boy soğan 1 Diş sarmısak 1 Tatkı kaşığı krema Tuz Karabiber 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Süslemek için maydanoz Yapılışı: Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|