![]() |
İspanyol Sosu (6 Su Bardağı)-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanyol Sosu (6 Su Bardağı)-Yemek Tarifleriİspanyol Sosu (6 Su Bardağı) MALZEMELER 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber HAZIRLANIŞI İspanyol sosunu, pirzola, sebze, av eti ve yumurtayla servis edebilirsiniz ![]() Rafine yağı orta ateşte kalın bir tencerede eritip içine soğan, havuç, dana eti, jambon ve maydanozu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() Yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak et suyunu ekleyip, sosu orta ateşte kaynatınız ![]() ![]() Ateşin altını iyice kısıp karanfil, defne yaprağı, beyaz şarap, tuz ve biberi ekleyerek 1 saat, arasıra karıştırarak demlendiriniz ![]() ![]() Sosu, dibine birkaç tülbent yerleştirilmiş süzgeçten geçirip bir kaseye akıtınız ![]() ![]() Tencereyi çalkalayarak, sosu tekrar içine koyup, ağır ateşte pişiriniz ![]() ![]() Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyiniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|