Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
endonezya, kebabıyemek, tarifleri, usulü, şiş

Endonezya Usulü Şiş Kebabı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Endonezya Usulü Şiş Kebabı-Yemek Tarifleri




Malzemeler
• 1 kg kuşbaşı kuzu eti

Terbiyesi için:
• 3 diş sarımsak
• 4 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 adet küçük soğan
• 1 yemek kaşığı limon suyu
• 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için:
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1 diş sarımsak
• 1 adet acı yeşil ya da kırmızı biber
• 3 yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı limon suyu

Tarif
Terbiye için küçük bir kasede sarımsak, sıvı yağ, şeker, soğan, limon suyu ve tuzu karıştırın Kuşbaşı etleri sos içinde 1 saat bekletin

Sosu hazırlamak için tencerede bütün sos malzemelerini karıştırın Orta ateşte sürekli karıştırarak sosu kaynatınız Ateşi iyice kısıp arasıra karıştırarak 5 dakika pişirin Sosu etler pişene kadar sıcak tutun

Kuşbaşı etleri şişlere geçirin Mangalda her yüzünü 7-8 dakika pişirin Isıtılmış servis tabaklarına alıp sosla birlikte serviş yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.