![]() |
Soslu Biftek-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soslu Biftek-Yemek TarifleriSoslu Biftek-Yemek Tarifleri Malzemeler • 3 yemek kaşığı terayağ • 500 gr Biftek • 1 adet kuru soğan • 2 adet sivribiber • 2 adet çarliston biberi • 2 adet domates • 2 adet taze soğan • 3 diş sarımsak • Yarım su bardağı arpa şehriye • 4 su bardağı etsuyu • 1 tatlı kaşığı kekik • Tuz-karabiber Tarif Biftekleri şerit şerit kesin ![]() Kuru soğanı piyazlık doğrayın ![]() Sivribiberleri ve çarliston biberleri ayıklayıp, ince ince kıyın ![]() Domatesleri küp küp doğrayın ![]() Taze soğanları ve sarımsakları ayıklayıp, kıyın ![]() Taze soğanların sap ve uç kısımlarını ayırın ![]() Yayvan bir tencerede terayağı kızdırıp, içine şerit doğranmış etleri ilave edip, etlere renk verdirin ![]() Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ![]() Soğanlar pembeleşince içine doğranmış sivri biberleri, çarliston biberleri ve taze soğanların uç kısımlarını ekleyip, kavurun ![]() Daha sonra yemeğin içine küp küp doğranmış domatesleri, kekiği, tuz-karabiberi ve et suyunu ilave edip, bir taşım kaynatın ![]() Yemeği ateşten indirmeden önce içine arpa şehriyeleri ilave edip, şehriyeler pişinceye kadar kaynatın ![]() Yemeği servis tabağına almadan hemen önce içine taze soğanların sap kısımlarını ilave edip, karıştırın ![]() Servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin ![]() |
![]() |
![]() |
|