![]() |
Etli Kuru Fasulye-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Kuru Fasulye-Yemek TarifleriMalzemeler • 500 gr kuşbaşı et • 2 çorba kaşığı terayağ • 2 su bardağı fasulye • 2 adet soğan • 1?2 adet kırmızı ve yeşil siviri biber • 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası Tarif Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve terayağı ilave edin ![]() Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et de kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun ![]() Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi veya sulandırılmış salçayı koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün ![]() 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslanmış veya haşlanmış fasulyeyi yıkayıp ilave edin ![]() ![]() Orta hararetli ateşte et ve fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Fasulyelerin suyu yüzeylerine inince, ateşten alın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|