Etli Yemek Tarifleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek TarifleriBuğu Kebabı Malzemeler: - 500 gr kuzu kuşbaşı, - 2 adet soğan, - 3 yemek kaşığı tereyağ, - 2 adet havuç, - 1 küçük karnabahar, - 6 diş sarımsak, - 2 yemek kaşığı salça, - ½ demet dereotu, - 1 çay kaşığı kimyon, - 1 çay kaşığı fesleğen, - 1 yemek kaşığı tuzot, - 1 tabaka yağlı kağıt ![]() Yapılışı: Soğanları küp şeklinde doğrayın Yağı tencerede eritip soğanları kavurun Etleri ilave edip yumuşayana dek soteleyin Salçayı ekleyin Ardından küp şeklinde doğranmış havuçları ekleyin Karnabaharı küçük çiçekler halinde ayırın Etlere az sıcak su ekleyip susuz kalana kadar pişirin Karnabaharlar, tuzot, fesleğen, kimyon katıp karıştırıp ocaktan alın Yağlı kağıdı istenilen büyüklükte kesin Pişen etli yemeği porsiyon olarak yağlı kağıdın ortasına koyun Üzerine doğranmış sarımsakları, ince kıyılmış dereotlarını ekleyip kağıdı bohça gibi kapatın Üzerini hafifçe yağlayın Fırın tepsisine yerleştirip 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin Kağıdıyla servis yapın Afiyet olsun ![]() |
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#2 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek TarifleriBulgurlu Köfte Malzemeler: - 1 su bardağı ince bulgur, - 250 gr yağsız kıyma,- 1 adet kuru soğan, - 6-7 dal maydanoz, - Tuz, karabiber, kırmızıbiber, - 1 yemek kaşığı salça, - 2 diş sarmısak, - 3 yemek kaşığı tereyağı, - 3-4 yemek kaşığı un, - 1 su bardağı nohut, - 2 yemek kaşığı sirke, - 1 adet yumurta Yapılışı: Bulguru sıcak suyla yıkayıp, bırakın Soğanı rendeleyin Kıyma, şişmiş bulgur, yumurta, soğanın yarısı, tuz, kırmızıbiber ve karabiber ekleyip iyice yoğurun Tepsiye un serpip, hamurdan, cevizden küçük parçalar koparıp, yuvarlayın Tereyağını tencerede eritip, kalan soğanı, dövülmüş sarmısağı kavurun Salçayı ilave edin Nohutları akşamdan ıslatıp, haşlayın Haşlanmış nohutları salçalı sosa ilave edin Köfteleri unlu tepside yuvarlayıp, 3 su bardağı su ilave ettiğiniz kaynar salçalı suya atıp, fazla karıştırmadan 10-12 dakika pişirin Üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#3 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek TarifleriÇanak Kebabı Malzemeler: - 1 kg kuşbaşı kuzu eti,- 15-20 adet arpacık soğan, - 15 adet kiraz domates, - 5 adet sivri biber, - 5 diş sarmısak, - Tuz, karabiber, kekik, - 6 adet milföy hamuru, - 2 yemek kaşığı margarin Yapılışı: Eti tencereye koyup, kapağını kapatın Kısık ateşte kendi suyunda yarım saat pişirin Yağı ilave edin Arpacık soğanları, sarmısakları biraz kavurun Etleri ilave edip, 5 dakika kavurun Domates ve sivribiberleri ekleyin Kekik, tuz, karabiber ilave edin Fırına dayanıklı kaselerin içine etleri paylaştırın Milföy hamurlarını üzerine kapatıp, fırına sürün Hamurlar kızarınca ters çevirip servis yapın![]() Afiyet olsun |
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#4 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek TarifleriÇiftlik Köftesi Malzemeler: - ½ kg köftelik kıyma, - 1 su bardağı iç bezelye, - 2 dilim bayat ekmek içi, - 2 adet yumurta, - 1 adet soğan, - 1 kahve fincanı kaşar peynir rendesi, - 2 yemek kaşığı sıvı yağ, - 2 yemek kaşığı susam, - Tuz, karabiber, kekik ![]() Garnitür için: - 1 su bardağı pirinç, - 1 kahve fincanı mısır konserve, - 1 kahve fincanı dilimli yeşil zeytin, - 1 adet kırmızı biber, - 1 kahve fincanı zeytinyağ, - ½ limon suyu, tuz ![]() Garnitürün Yapılışı Pirinci yıkayıp 2 su bardağı sıcak su ile diri haşlayıp süzün Biberi ince kıyın Bütün malzemeleri karıştırın Köftenin yanında servis yapın Yapılışı: Kıymayı çukur bir kaba alın Rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, 1 yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kekik, kaşar peyniri rendesi ile iyice yoğurun Bezelyeyi az haşlayıp süzün Yoğurduğunuz kıymaya ilave edip bezelyeleri ezmeden karıştırın Köfte hamuruna rulo şekli verip fırın kabına yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpin Bir çay bardağı sıcak su ilave edip fırında 15-20 dakika pişirin Dilimleyip servis yapın![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#5 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek TarifleriKağıt Kebabı Malzemeler: - 1 kg kuşbaşı kuzu eti,- 2 adet havuç, - 2 adet patates, - 2 adet domates, - 2 adet sivribiber, - 250 gr arpacık soğan,- 1 su bardağı bezelye, - 3 yemek kaşığı tereyağı, - 5 adet defne yaprağı, - Tuz, karabiber, kekik, - 2 tabaka yağlı kağıt Yapılışı: Patates, havuç ve domatesleri küp şeklinde doğrayın Arpacık soğanları ayıklayın Sivribiberi kıyın Bir kapta et, havuç, domates, patates, biber ve bezelyeyi karıştırın Tuz, kekik, karabiber ekleyin Yağlı kağıdı 5 parçaya bölün Karışımdan kağıtlara paylaştırın Birer parça tereyağı ve defne yaprağı koyup, kenarlarını kıvırın Üzerine fırça ile sıvıyağ sürüp, ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin![]() Afiyet olsun ![]() |
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek Tarifleri |
|
|
#6 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Yemek Tarifleri-Yemek TarifleriKazan Kebabı Malzemeler: - 400 gr kıyma,- 4 adet düzgün kemer patlıcan, - 1 yemek kaşığı salça, - 1 adet kuru soğan, - 2 adet domates, - Karabiber, kimyon, - 3-4 adet sivribiber, - 3 yemek kaşığı sıvıyağ, - 3 diş sarmısak Yapılışı: Patlıcanların baş kısmını kestikten sonra yıkayın Alt kısmı bütün kalacak şekilde üstünü 1 cm kalınlığında verev kesin Soğanı ince kıyın Karabiber, kimyon, tuz katıp, kıymaya ilave edin Salçayı 1 fincan suda ezerek, kıymaya katıp yoğurun Yuvarlak köfteler hazırlayın Bu köfteleri patlıcanların arasına yerleştirip, tencereye dizin Domatesleri rendeleyip, sarmısakları ezin 3 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırın Yemeğin üzerine gezdirin Sivribiberleri arasına koyup, kısık ateşte 30 dakika pişirin![]() Afiyet olsun ![]() |
|
|
|