Etli Nohut-Yemek Tarifleri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Nohut-Yemek TarifleriMalzemeler • 500 gr kuşbaşı et • 2 çorba kaşığı terayağ • 2 su bardağı nohut • 2 adet soğan • 3 adet domates veya 1 çorba kaşığı domates salçası • Tuz Tarif Eti bir tencereye koyup, içine kıyılmış soğanı ve terayağı ilave edin ![]() Orta hararetli ateşe koyup, soğanlar hafif sararıncaya ve et kendi bıraktığı suyu çekinceye kadar kavurun ![]() Kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi (veya 1 kahve fincanı su ile sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa daha karıştırarak domatesi öldürün ![]() 5-6 bardak su koyup, akşamdan ıslatılmış veya haşlanmış nohutu yıkayıp ilave edin ![]() Orta hararetli ateşte, et ve nohutlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin İnmesine yakın tuzu atıp, 1-2 taşım daha kaynatın![]() Nohutların suyu yüzeylerine inince, servis tabağına boşaltıp, sıcak olarak servis yapın ![]() |
|
|
|