![]() |
Kabak Ekşisi Nasıl Yapılır - Ekşili Kabak - Malatya Yöresi Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kabak Ekşisi Nasıl Yapılır - Ekşili Kabak - Malatya Yöresi Yemeğikabak ekşisi nasıl yapılır - ekşili kabak - malatya yöresi yemeği Malzemeler: 6 adet kabak 6 adet dolmalık biber 200 gram kıyma 1 kaşık tereyağı 1 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı salça Yarım su bardağı pirinç 1 çorba kaşığı pekmez 1 çorba kaşığı erik ekşisi 5-6 dal maydanoz Yeteri kadar tuz ve karabiber Kızartmak için sıvı yağ Yarım su bardağı su Hazırlanışı: Kabak ve biberleri yıkayıp içlerini çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() Salça ve yıkanmış pirinçleri de koyun ve kavurmaya devam edin ![]() ![]() Yarım su bardağı su ilave edip, 1-2 taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|