Enginar Nasıl Pişirilir - Sebzeli Enginar Tarifi - Milföyde Enginar - Beşamel Soslu Enginar |
10-14-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Nasıl Pişirilir - Sebzeli Enginar Tarifi - Milföyde Enginar - Beşamel Soslu EnginarEnginar nasıl pişirilir - sebzeli enginar tarifi - milföyde enginar - beşamel soslu enginar MALZEMESİ 4 adet enginar 1 adet soğan 1 çay bardağı konserve bezelye 1 adet havuç 1 adet büyük boy patates tuz karabiber 1 çay bardağı krema 1 çorba kaşığı tereyağı Beşamel sos için: 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı un 1 su bardağı süt Milföy çubukları için: 4 adet milföy hamuru 1 adet yumurta Üzerine: Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri TARİFİ Enginarları yumuşayana kadar haşlayın Havuç ve patatesleri minik minik doğrayıp haşlayın ve süzün Bezelyeleri de ekleyip karıştırın Soğanları da küp küp doğrayıp tereyağında havuç, patates ve bezelyelerle birlikte kavurun Üzerine krema, tuz ve karabiber ekleyip, 4-5 dakika pişirin Garnitürü enginarların ortasına paylaştırın Diğer tarafta beşamel sos için tereyağında unu kavurun Sütü ekleyip karıştırarak pişirin Beşamel sosu enginarların üzerine yayın En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin Önceden ısıtılmış 180 L derece fırında pişirin Milföy çubukları için hamurları şeritler halinde uzun uzun kesin Üzerlerine yumurtanın beyazını sürün İki adet hamuru, yumurtalı kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin Bir ucunu sabit tutarak burun Çubukların üzerine yumurta sarısını sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişirin Milföy çubuklarını enginarla birlikte servis yapın alıntı |
|