Ankara Usulü Efelek Dolması Nasıl Yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ankara Usulü Efelek Dolması Nasıl YapılırAnkara usulü Efelek Dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler 2 bağ efelek 1 su bardağı prinç 2 adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 100 gr kavrulmuş kıyma 1 demet dereotu (kıyılmış) 1 demet maydanoz (kıyılmış) 1 tatlı kaşığı salça Tuz Tarifi Bahçeden toplanan efelekler yıkandıktan sonra sıcak suda çok hafif haşlanır ![]() Başka bir tavada hazırlanan dolma içi ile sarılır ![]() Sarılan efelekler bir tencereye dizilir, üzerini kapatacak kadar su koyulur ![]() Yine suyuna da hafif salça ve yağ katılır Yaklaşık 30 dk kadar orta atede pişirilir![]() Servis yapılırken üzerine isteğe göre, sarımsaklı yoğurt dökülebilir ![]() Birde bu dolmanın içi diğer dolma içlerine göre hazırlık aşamasında daha fazla pişirilmeli, çünkü efelek çabuk pişen bir ot türüdür ![]() |
|
|
|