İftarada Ne Yesek İftar Yemekleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İftarada Ne Yesek İftar Yemekleriİftarada ne yesek Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi Malzemeler: 3 yemek kaşığı tereyağı 10 adet arpacık soğan 2 bardak doğranmış mantar 3 yemek kaşığı un 1 bardak tavuk suyu (veya su) 1 bardak süt 2 bardak doğranmış tavuk eti yarım bardak bezelye tuz, karabiber, kekik Yapılışı: Tereyağını eritin Soğanları ekleyin Soğanlar yumuşayınca mantarları ilave edin Tuz, karabiber, kekik serpin Mantarlar solmaya başlayana kadar pişirin (kahverengileşmeden) Üzerlerine unu serpin Birkaç dakika kavurun Tavuk suyunu ve sütü ekleyin Ateşi biraz arttırıp karıştırarak unla iyice karıştırın Tavuğu ve bezelyeleri ekleyin Ateşi kısıp kremanın koyulaşmasını ve etin pişmesini sağlayın Tadını kontrol edip tuzunu ve karabiberini ayarlayın |
|