Cafe Di Paris Tarifi-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cafe Di Paris Tarifi-Yemek TarifleriMALZEMELER 1/2 kg dana strogonof veya ince şeritler halinde kesilmiş biftek 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı kırmızı şarap 200 ml'lik 1 paket krema (yaklaşık 1 su bardağı) 2-3 diş dövülmüş sarmısak 15 yemek kaşığı toz parmesan peyniri tuz-karabiber HAZIRLANIŞI Strogonof veya biftekler zeytinyağı ve şarap karışımında en az 6 saat bekletilir Bekletilmiş etler kızgın tavada harlı ateşte arkası önü güzelce pişene kadar kızartılır Başka bir kapta krema, sarmısak, parmesan peyniri, tuz ve karabiber bir taşım kaynatılır (yaklaşık 3 dakika) Bu karışıma kızartılmış etler eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir ve isteğe bağlı pilav veya haşlanmış sebze ile servis yapılır Not:Kırmızı et kullanılmayıp tavuk kullanıldığı takdirde şarap ve zeytinyağı kullanılmasına gerek yoktur Tavuğun göğüs eti alınır ve çok az yağ kullanılarak(tereyağ veya zeytinyağı) harlı ateşte nar gibi olana kadar kızartılır Daha sonra aynı işlemler yapılarak yemek pişirilir |
Cafe Di Paris Tarifi-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cafe Di Paris Tarifi-Yemek TarifleriPORCİNİ MANTARLI VE BİBERİYELİ YABANİ GÜVERCİN Malzemeler 2 adet güvercin göğüs 2 adet güvercin budu Zeytinyağı 5 adet küp şeklinde kesilmiş kereviz ve havuç 10 adet porcini mantarı 3 yemek kaşığı demi glass sos 1 su bardağı kırmızı şarap Taze kekik ve biberiye YABANİ GÜVERCİN TARİFİ Güvercin göğüs ve budunu teflon tavada pişirin Sebzeleri ve mantarları zeytinyağında ayrı ayrı soteleyin Üzerlerine demi glas sosu ve kırmızı şarabı bölerek ekleyin 5 dakika kaynatın Sebzeleri ve mantarları tabağa koyduktan sonra üzerine güvercin etini yerleştirin Taze kekik ve biberiyeyle süsleyerek servis yapın |
|