![]() |
Edirne Et Yemekleri-Yemek Tarifleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Edirne Et Yemekleri-Yemek TarifleriEdirne et Yemekleri Osmanlı İmparatorluğu'nun başkenti, Şehzadeler şehri Edirne… Ve Marul sarmasından Badem ezmesine en ünlü ve geleneksel yemekleriyle mutfağı bu ay sayfalarımızın onur konuğu ![]() Edirne köftesi KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 15 dk Malzemeler: 500 gr kuzu kıyması 1 beyaz soğan 3 dilim bayat ekmek içi Tuz, karabiber 2 yumurta 10 gr zeytinyağı Piyaz için: 200 gr haşlanmış kuru fasulye 1 tatlı kaşığı sumak 2 kırmızı soğan 5-6 dal maydanoz 1 çorba kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: *Piyaz için haşlanmış fasulyeler, zeytinyağı, sumak, doğranmış kırmızı soğan, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın ![]() *Beyaz soğanı soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|