![]() |
Ekmekli Et Sote Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ekmekli Et Sote TarifiEkmekli Et Sote Tarifi ![]() malzemeleri •750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı •4 dilim soyalı ekmek •6 domates •4 sivribiber •4 soğan •150 gr mantar •1 çorba kaşığı domates salçası •1 çorba kaşığı biber salçası •3 diş sarımsak •1 çay kaşığı limon suyu •2 çorba kaşığı zeytinyağı •Yarım su bardağı sıcak su •15 gr tereyağı •100 gr labne peyniri (veya krem peynir) •Birkaç dal maydanoz •Tuz •Karabiber Ekmekli Et SoteYapılışı Domatesleri soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin ![]() ![]() Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın ![]() ![]() Süt kuzusu alırken dikkat edilmesi gerekenler: Süt kuzusu etinin rengi açık pembe tonunda olmalı ![]() Hazırlayacağınız tarif için kuzu etinin en uygun bölümü seçilmeli ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eti satın alırken yağsız olmasına özen gösterin Ekmekli et sote artık hazır, afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|