Bademli Kuzu Ciğer Sarma Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bademli Kuzu Ciğer Sarma TarifiBademli Kuzu Ciğer Sarma Tarifi Malzemeler 1 adet kuzu gömleği 3 su bardağı pirinç 400 gram kuzu ciğeri+kavurmak için sıvıyağ 125 gram tereyağı 1 adet etsuyu tableti Yarım çay bardağı zeytinyağı 400 gram iç badem 1 çorba kaşığı çamfıstığı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı yenibahar 1 çorba kaşığı tuz 1 adet yumurta 1 adet kuru soğan 1 adet kırmızı soğan Bir demet maydanoz Bir demet dereotu 1 diş sarmısak 1 kg yoğurt Bir buçuk litre su Garnitür için: 5 adet kiraz domates Bir demet roka Bir demet taze soğan 3 adet havuç 1 adet salatalık Bademli Kuzu Ciğer Sarma Yapılışı PİRİNCİ ayıklayıp, ılık tuzlu suda 15-20 dakika bekletin Kuzu gömleğini soğuk suda pilav pişinceye kadar bekletin Bademleri sıcak suda bekletip, kabuklarını soyun Fındık büyüklüğünde doğranmış kuzu ciğerini kızgın sıvıyağda kavurun Bir tencereye ince doğranmış soğan, zeytinyağı, tereyağı ve çamfıstığını alıp, pembeleşinceye dek kavurun Dört buçuk su bardağı sıcak su, etsuyu tableti ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip, kaynatın Yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave edin Pilav suyunu çekince karabiber, yenibahar, kuş üzümü, kavrulmuş ciğer, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edip, demlenmeye bırakın Kabuğu soyulmuş bademleri tereyağında hafifçe pembeleşene dek kavurun Derince bir kalıba kuzu gömleğini açıp, yerleştirin Taban kısmına bademleri şekil vererek dizin Üzerine iç pilavı yerleştirip, gömleği kapatın Kapatılan kısmı alta gelecek şekilde,yağlanmış fırın tepsine yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında üzeri kızarıncaya dek pişirin Hazırlanmış olan yemeği sarmısaklı yoğurt ve sebze garnitürle birlikte servis yapın |
|