Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
portakallı, tarifleri, ördekyemek

Portakallı Ördek-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Ördek-Yemek Tarifleri




Portakallı Ördek-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

2 kg ağırlığında bir ördek

2 adet portakal

2 çorba kaşığı margarin

4 adet küp kesme şeker

1 çay kaşığı patates unu

1 çorba kaşığı portakal likörü

1 çorba kaşığı portakal marmeladı

1 çorba kaşığı şarap

HAZIRLANIŞI

Margarini bir tencereye koyup kızdırın İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın

Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin

Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın

AFIYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla

Portakallı Ördek-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Ördek-Yemek Tarifleri




LİMON SOSLU BİFTEK Malzemeler

4 ince dana biftek

1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 200ml krema

1 çay bardağı su, 50 gr tereyağı

Beyaz biber,1 limonun suyu, Tane karabiber, Tuz

SOSLU BİFTEK TARİFİ

Küçük bir tencerede yağı eritip, kremayı ve limon suyunu ekleyin Nişastayı bir çay bardağı suda ezip kremalı karışıma karıştırarak ilave edin Tuz ve beyaz biberi ekledikten sonra bir taşım kaynatın ve ocaktan alın Biftekleri az yağda sürekli çevirerek (her bir tarafı 2 dakika olmak üzere) pişirin Hazırladığınız sosu bifteklerin üzerine dökün Kıyılmış taze soğan, tane karabiber ve limon dilimleriyle süsleyerek servis ya


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.