Portakallı Ördek-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Ördek-Yemek TarifleriPortakallı Ördek-Yemek Tarifleri MALZEMELER 2 kg ağırlığında bir ördek 2 adet portakal 2 çorba kaşığı margarin 4 adet küp kesme şeker 1 çay kaşığı patates unu 1 çorba kaşığı portakal likörü 1 çorba kaşığı portakal marmeladı 1 çorba kaşığı şarap HAZIRLANIŞI Margarini bir tencereye koyup kızdırın İçine temizlenmiş, tütsülenmiş, ayakları gerisine geçirilmiş ve tuzlanmış ördeği koyun Bir tarafı kızardıktan sonra çevirerek, her iki tarafı da nar gibi oluncaya dek, 45-50 dakika fırında kızartın Diğer yandan bir portakalın kabuğunu soyun, çok ince doğrayıp, biraz su içinde haşlayın Ikinci bir portakalın üstünü kesme şeker ile ovun, aynı şekeri ateşte sarımtırak bir renk alıncaya kadar eritin Iki portakalın kabuklarını ve zarlarını çıkatın, dilim dilim kesin, sonradan süs olarak kullanmak üzere buzdolabında saklayın Pişen ördeğin yağını tencereden çıkarın, aynı kaba şarap ve pıhtılaşması için patates ununu ilave edip, önceden karamel haline getiridiğiniz şeker, ince doğranmış ve haşlanmış portakal kabuğu, portakal marmeladı ve portakal likörünü ilave edin Ördeği, istediğiniz büyüklükte porsiyonlara bölün, salçayı ve süs olarak portakal dilimlerini kouyup sıcak servis yapın AFIYET OLSUN! |
Portakallı Ördek-Yemek Tarifleri |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakallı Ördek-Yemek TarifleriLİMON SOSLU BİFTEK Malzemeler 4 ince dana biftek 1 tatlı kaşığı mısır nişastası, 200ml krema 1 çay bardağı su, 50 gr tereyağı Beyaz biber,1 limonun suyu, Tane karabiber, Tuz SOSLU BİFTEK TARİFİ Küçük bir tencerede yağı eritip, kremayı ve limon suyunu ekleyin Nişastayı bir çay bardağı suda ezip kremalı karışıma karıştırarak ilave edin Tuz ve beyaz biberi ekledikten sonra bir taşım kaynatın ve ocaktan alın Biftekleri az yağda sürekli çevirerek (her bir tarafı 2 dakika olmak üzere) pişirin Hazırladığınız sosu bifteklerin üzerine dökün Kıyılmış taze soğan, tane karabiber ve limon dilimleriyle süsleyerek servis ya |
|