Papaz Yahnisi Nasıl Yapılır |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Papaz Yahnisi Nasıl YapılırPapaz Yahnisi nasıl yapılır Değişik lezzetler arayanlar için hoş bir yemek tarifi Malzemeler •750 gr dana kuşbaşı(tas kebaplık) •125 gr margarin veya tereyaği •60 adet arpacık soğan •2 baş sarımsak •6 su bardağı su •1 çay kaşığı tarçın •1 çay kaşığı yeni bahar •2 çay kaşığı kırmızı biber •½ çay bardağı sirke •Tuz Hazırlanışı Margarini tencereye koyup erittikten sonra, etleri ilave edelim 1-2 sefer karıştırdıktan sonra, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım Etler suyunu salıpda çekince, birazcık daha kavurup, önceden ayıkladığımız sarımsakları ve arpacık soğanları tencereye ilave edip, 1-2 dk daha kavuralım Yeterince sıcak su ilavesiyle ağzı kapalı olarak pişirelim Etler pişince, yeterince tuz ve diğer baharatlarla birlikte sirkeyide ilave edip, bir taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatıp, sıcak sıcak servis yapalım |
|