Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sac, tarifi, tava

Sac Tava Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sac Tava Tarifi




Sac Tava Tarifi



Geleneksel Türk yemeklerinden sac kavurma yemeklerinin yeri de bir başkadır hani

Malzemeler

•500 Gr Kuşbaşı Dana Eti

•10 Adet Sivri Biber

•3 Adet Orta Boy Domates

•1 Adet Küçük Kuru Soğan

•Yarım Paket Margarin

Sac Tava Yapılışı

İlk başta margarini tavamıza koyup eritiyoruzDaha sonra ufak ufak doğradığımız sivri biberlerimizi ilave ediyoruzBiraz karıştırıp kavurduktan sonra ufak ufak kıyılmış soğanlarımızıda tavamıza ilave ediyoruzSoğanlarımız hafif pembeleşinceye kadar karıştırıyoruzSonra kabukları soyulmuş ufak ufak doğranmış domatesimizi ilave ediyoruzSonra orta derece ateşte biraz daha pişirinDomatesler yumuşasınDaha sonra haşladığımız etimizi ilave ediyoruzÜzerine istediğimiz kadar tuz ve baharatları ekliyoruzKısık ateşte pişiriyoruzMenemen kıvamına geldikten sonra altını kapatıyoruzSıcak sıcak servis yapıyoruz



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.