Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ayva, dolması, malatyayemek, tarifleri

Ayva Dolması (Malatya)-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Dolması (Malatya)-Yemek Tarifleri









Malzemeler :
6-7 tane ekmek ayvası(orta büyüklükte)

250 gr orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
4 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
1 baş kuru soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz-karabiber

Hazırlanışı

Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, kapak açılarak kesilir, ayvaların içi oyulur, (domates veya biber dolması için hazırlanan sebze gibi ) kararmaması için suya atılır, diğer tarafta; kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, nane, küp şeklinde doğranmış soğan, tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır Ayvaların içerisine doldurulur

Kapak parçaları kapatılır Bir tence­reye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir Bir tava içerisinde yağ eritilir
Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır, iki su bardağı kadar su ilâve edilir, tuz atılır, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir Sıcak olarak servis yapılır


Alıntı Yaparak Cevapla

Ayva Dolması (Malatya)-Yemek Tarifleri

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Dolması (Malatya)-Yemek Tarifleri




SEBZE SOTELİ HAMBURGER KÖFTE Malzemeler

250gr pirinç, 150gr kıyma, 2 yumurta

2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 soğan, 15gr tereyağı, 1 yumurta akı

Yarım su bardağı galeta unu, sıvıyağ, tuz

SEBZELİ HAMBURGER KÖFTE TARİFİ

Pirinci üzerini örtecek kadar tuzlu sıcak suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp iyice süzün Ilınmaya bırakın 2 yumurta ve 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın Geniş bir tepsiye alıp soğumaya bırakın Soğanı soyup doğrayın 15 gr tereyağını tavada eritip soğan ve kıymayı soteleyin 1 tutam tuz serpip ılınmaya bırakın 1 kaşık pirinçli karışımı avucunuza alıp yuvarlayın ve ortasına parmağınızla bastırıp çukur yapın İçine kıymalı harcı ilave edin Tekrar yuvarlayıp hafifçe yassılaştırın Pirinç köftelerini sırasıyla çırpılmış 1 yumurta akı ve yarım su bardağı galeta ununa bulayın Yağı tavada kızdırıp köfteleri kızartın Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.